Dünyanın ən təhlükəli ərzağı müəyyən olundu
Hər Şeydən Bir Az

Dünyanın ən təhlükəli ərzağı müəyyən olundu

ABŞ və Böyük britaniyadan olan alimlər vaxtından əvvəl ölümə səbəb ola biləcək eyni zamanda da ekologiya üçün təhlükəli ərzaqları araşdırıblar.

1Arada.az xəbər verir ki, 15 müxtəlif ərzaq qrupu qiymətləndirilib. Ölüm risqini artıran ərzaqlar siyahısına qırmızı ət başçılıq edir. Onun istehsalı da ətraf mühitə mənfi təsir göstərir. Araşdırmaçılar, bu qənaətə məhsulun istehsalı zamanı  meydana gələn istixana qazlarının həcmini, çirkləndirdiyi toprmaq və su miqdarını müayisə edərək gəliblər.

Siayhıda meyvə, tərəvəzlər, tam buğda, qoz, zeytun yağı ən aşağı pillədə yer alıb. Orta pillələrdə balıq, quş və süd məhsulları qərarlaşıb. Yumurtanın istehsalı isə ətraf mühitə verdiyi zərərin qırmızı ət istehsalından 3 dəfə az  olduğu məlum olub.

1Arada
1Arada.az sizi tibb, məişət, gözəllik, mətbəx, təhsil, avtomobil sahələrində baş verən ən son yeniliklərdən xəbərdar edəcək. Bunun üçün də sizi facebook, instaqram, youtube, pinterest, tvitter, tumblr sosial şəbəkələr vasitəsilə portalimizi izləməyə dəvət edirik. Sizi maraqlandıran bütün məlumatları 1Arada.az-dan əldə edə biləcəksiniz.
http://1arada.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir